Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


10 dolog

2010.06.12

1. Karatésból színész

 

Taylor Daniel Lautner 1992 február 11-én született Grand Rapids-ban, Michigan államban. Hat éves korában kezdett karatézni, Fabiano Karate Iskolájában tanult, és egy évvel az edzések elkezdése után már versenyeket nyert. 8 évesen felkérték, hogy hazája színeiben induljon a World Karate Association versenyén, ahol bizonyított, hiszen 3 aranyérmet nyert. 11 évesen már megszerezte a fekete övet és számos rangot.

 


2. A Burger King nem kért belőle

 

Hét évesen ment el egy meghallgatásra, amit a Burger King hirdetett meg. Bár nem kapta  meg a szerepet a reklámban, élvezte a meghallgatást, és mondta a szüleinek, hogy kipróbálná magát színészként.

 

3. A nindzsa volt a kezdet

 

A karrierje 2001-ben indult el, amikor mellékszerepben tűnt fel A nindzsa árnyéka című filmben. A szülei még a költözésbe is belementek, és Los Angeles-ben kötöttek ki, hogy a fiúnak több esélye legyen a szerepekre.

 
4. Sikeres szinkronhang

 

Olyan filmekhez adta a hangját, mint a Danny Phantom, a Scooby-Doo vagy a Charlie Brown. Az áttörést 2001-ben a Cápasrác és Lávalány kalandjai című film főszerepének megszerzése jelentette számára.

 


5. Twilight-őrület

 

Igazán híressé a 2008-ban megjelent Twilight - Alkonyat című film tette, ahol Jacob Black-et, a quileute törzs indánját alakította. Jacob Black egészen a negyedik könyvig (Breaking Down) a falka úgynevezett bétája, de (figyelem, poéngyilkosság következik, ha még nem olvastad a könyvet, csak saját felelősségedre olvass tovább!) különválik majd Sam-től és megalapítja saját falkáját, melyhez Seth és Leah is csatlakozik.

 
6. Tehetséges sportoló

 

Szabadidejében szeret focizni és baseballozni, így nem csak a karatében jeleskedik. Fociban hátvéd és középcsatár; a baseballt illetően pedig tagja a Hart Baseball programnak. Tagja még egy hip-hop tánccsoportnak, az LA Hip Kids-nek.

 

 


7. Rendező lenne

 

Taylor szeret otthon filmeket készíteni a barátaival. Talyor Dooley, akivel a Cápasrác és Lávalány kalandjai-ban szerepelt nem messze lakik Taylor los angeles-i otthonától, és ő is gyakran segít ezekben a filmekben. Bár szeretne felnőtt korában is a színészettel foglalkozni, szívesen lenne forgatókönyvíró vagy rendező is.

 
8. Rajongókkal randizott

 

Az eset ugyan kicsit megrendezett, de így is kedves ötlet volt. A szexi sztár az elmúlt napokban Párizsban találkozott két rajongójával, akik egy nyereményjátéknak köszönhetően a Szajnán hajókázhattak a vérfarkassal. Sokan irigykedhettek rájuk.

 9. Saját produkciós irodája van

 

A mindössze 18 éves sztár megalapította saját produkciós irodáját Tailor Made néven, amelynek első filmje az Abduction című akciófilm lesz. A film forgatókönyvéért az egyik filmstúdió máris felajánlott 1 millió dollárt, és mivel természetesen azt szeretnék, hogy Taylor ne csak producerként, de főszereplőként is rész vegyen a filmben, most villámgyorsan próbálják megtalálni a megfelelő rendezőt, hiszen a sztár csak júliusban ér rá arra, hogy ebben a filmben színészként szerepeljen.

 
10. Meleg vagy nem meleg?

 

Egyszer már pletykáltak arról, hogy legszexibb vérfarkas a valóságban a farkasfiúkat szereti, de bizonyíték még nincs rá. A sztár meleg rajongói persze reménykedhetnek, Taylor ugyanis egy szó szerint forró hangulatú buliban járt nemrégiben: A hatalmas meleg mulatságairól híres Bryan Singer, az X-Men-filmek nyíltan homoszexuális rendezője estjén. Hm...