Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Napfogyatkozás

2010.02.13

Napfogyatkozás

Eclipse 2010

Kép

Az első kép az Alkonyat 3-ból!
A film érdekessége, amellett, hogy a mellékelt kép tanúsága szerint elkezdődött a forgatása, hogy nem a második részt készítő Chris Weitz fogja rendezni, hanem David Slade, akinek a Cukorfalatot és a 30 Days of Nightot is köszönhettük.
Amerikai premier: 2010. június 30.

 

Kép


Augusztusban indult az Alkonyat 3 forgatása!
Bár az Újhold c. filmet be sem mutatták, a producerek máris a harmadik, Eclipse címet viselő könyv feldolgozásán ügyködnek. A hírek szerint augusztus 17. és október 31. között le is forgatják a felvételeket. A helyszín pedig a Vancouver Film Studios. A bemutató 2010. június 30-ra lett kitűzve.

Az Eclipse története szerint Bella zsinórban harmadszor kényszerül komoly döntést hozni, mikor választania kell szerelme, a vámpír Edward és barátja, a farkasember Jacob között. Ráadásul egy titokzatos vámpír eszét vesztve szedi áldozatait Seattle városában és közeleg az érettségi is.

A harmadik rész lehet az eddigi legvéresebb – mondjuk ez nem nehéz -, hiszen a rendezéssel a szintén vámpíros témájú 30 nap éjszaka direktorát, David Sladet bízták meg.

 

Miközben Seattle-t rejtélyes gyilkosságsorozat tartja rettegésben, és egy gonosz vámpír még mindig nem adta föl, hogy bosszút álljon rajta, Bellát továbbra is minden oldalról veszély környékezi. És mintha ez nem lenne elég, kénytelen választani Edward iránt érzett szerelme és Jacobbal való barátsága között – és közben tudja, ennek a döntésnek az lehet a következménye, hogy újra lángra lobban az ősi ellenségeskedés a vámpírok és a vérfarkasok között. Miközben vészesen közeledik az érettségi időpontja, Bellára még egy további döntés is vár: választania kell élet és halál között. De vajon melyik melyik?

Új arc a Twilightban!
Egy ausztrál sztárt választottak ki a Twilight (Alkonyat) harmadik részének szereplői közé. Xavier Samuel az Eclipse részben Riley vámpír bőrébe bújik. A 25 éves babaarcú fiatalember meglepődött, hogy tinit kell alakítanai, és természetesen megtiszteltetésnek érzi, s talán egy nap a korához megfelelő karaktert alakíthat. (Riley vámpír)Kép

Az Eclipse film augusztustól forog!
Bár a Twilight újabb része még csak most hódít a mozikban, ám a Summit Entertainment most bejelentette, hogy a sorozat harmadik részét az Eclipse címűt augusztus 17-től október 31-ig forgatják a vancouveri filmstúdióban. A David Slade (30 day of Night) által rendezett filmet 2010. június 30-án mutatják be a mozik.

Eclipse – Új rendező a láthatáron!
A Summit Entertainment lecserélte a Twilight film Eclipse című részének rendezőjét. A cég bejelentette, hogy David Slade lesz az űj rendező. Ő egyébként Chris Weitz-et váltja, aki az Újhold (New Moon) után nem rendezi az Eclipse-t. A hivatalos bejelentés szerint nem passzol neki ez a film. David Slade a 30 Days of Night vámpíros filmet is rendezte, tehát nem ismeretlen számára ez a terep. Egyesek szerint azonban gondok lehetnek, hiszen a Twilight sorozat szerelmi történet. Amerikai premier: 2010.

Stehenie Meyer a Twilight könyvsorozat szerzője a következőképpen nyilatkozott a rendezőről:
“Felvillanyoz, hogy David Slade rendezi az Eclipse részt. Ő egy vizuális filmkészítő, aki sokat adhat ennek a sorozatnak. Kezdetektől fogva, áldottak vagyunk a csodálatos rendezésekkel a Twilight sorozattal kapcsolatban, és annyira boldog vagyok, hogy az Eclipse is tovább viszi ezt a hagyományt.”

Erik Feig, a Summit Entertainment gyártásvezetője:
“Stephenie Meyer Eclipse című kötetet erős, gazdag és színes történet, és mi a cégnél hosszú és macerás keserés után megtaláltuk azt a rendezőt, aki képes hitelesen ábrázolni a történetet. Hisszük, hogy megtaláltuk azt a tehetséges rendezőt, David Slade személyében, aki képes teljesen vizuálisan megfogó világot alkotni. Alig várjuk, hogy lássuk, hogyan kelti életre az Eclipse történetét, és a Twilight rajongók számára bemutathatjuk 2010 nyarán.”

Mi pedig reménykedjünk, hogy Slade rendező tisztelni fogja Stephenie Meyer regényét és ez az Eclipse film több lesz egyszerű vámpíros mozinál: ha így lesz, akkor David Slade egy teljesen romantikus vámpíros filmet készít.

 Az Alkonyat (Twilight) Stephenie Meyer első regénye, a Twilight sorozat első tagja, amellyel az írónő azonnal tinédzserek és fiatal nők millióit hódította meg. Az első részt további három rész követte: Újhold (New Moon), Eclipse és Breaking Dawn. [wikipedia]

Amerikai premier: 2010. június 30.
Hazai premier: —

Twilight hivatalos honlapja

Summit Entertainment.
Rendező: David Slade.
Szereplők: Kristen Stewart, Robert Pattinson.