Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Asley Greene

2010.02.13

Kép

 

Adatok:
Teljes név: Ashley Michele Greene
Becenév: Asher, Chewy (Maci)
Születési idő: 1987. február 21.
Születési hely: Jacksonville, Florida, USA
Névnap: Január 29.
Csillagjegy: Halak
Magasság: ~165 cm
Szemszín: sötétkék
Hajszín: barna

Biográfia:
Jacksonville-ben, Floridában született. Szülei Joe és Michelle Greene. 17 évesen leérettségizett, és elköltözött Los Angeles-be, hogy belekezdjen filmes karriere építgetésébe. Testvére, Joe, szüleivel él Jacksonville-ben. Mindig is színész szeretett volna lenni. Ash egy pörgős csaj, nem az az otthonülő típus, szeret vásárolni, kirándulni, sziklabúvárkodni. Nagyon fontos számára a család, barátok.

Filmográfia:
Nagy célja volt, hogy színésznő lehessen. Ennek érdekében rengeteg casting-ra járt, és meg is lett az eredménye. Először sorozatkokban kapott kisebb szerepeket, mint a Bostoni halottkémek, vagy a Shark. Később kisebb filmekben kapott szerepeket, mint a Kalifornia királya. Álma 2006-ban kezdett betejlesedni, amikor is megkapta első igazi szerepét Jessica Biel és Christina Ricci oldalán, a Home of the Brave című filmben. Később 2007-ben a Kalifornia királyában egy Mc Donald?s alkalmazottat alakított. Majd a Bostoni halottkémekben alakította Ann Rappaportot. Később kapott egy telenovellában egy állandó szerepet is, a Desire: Table for three-ben. A sorozatot sajnos egy év után törölték a műsorról. A sztárvilágba való berobbanást (és egyben Magyarországra is) a 2008-ban bemutatott Twilight-al érte el, ahol kedvenc jövőbe látó vámpírlányunkat, Alice Cullent alakította. A 2. részt, a New Moon-t még forgatják, de Ashley fogja továbbra is alakítani Alice-t.


Érdekességek:
- Színészkedés mellett modellkedik is, egyszer a Feng Jung modellügynökség modellje volt- Példaképe: Audrey Hepbur- Kedvenc filmje az Álom luxuskivitelben- Neve jelentése: Ashley - Kőrisfa tisztítás, vagyis teljes megtisztulás- Ipod reklámban is szerepelt már- Cigizik- A Summers Blood című filmben Summer-ként egy forró szexjelenetben is szerepel- Alice Cullenként parókát kell viselnie- Feltűnik a Bostoni halottkémekben is, mint halott- Egy szerencsés ember nyert egy Ash által dedikált New Moon-t- Van egy kutyája, egy Fox Terrier, Marlow- Déli gyökerekkel is rendelkezik- Régi barátja Kellan Lutz (Emmett Cullen)- Több ismert barátja is van: Jackson Rathbone (Jasper Hale), Chace Crawford, Rachelle Lefevre (Victoria), Peter Fanicelli (Charlisle Cullen), Rafi Gavron, Barbara Niven, Brittany Snow, Catherine Hardwicke (Twilight rendezője), Ian Somerhalder