Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Krsiten Stewar

2010.02.13

 

Kép

 

Kristen Stewar /as Bella/

Adatok:
Teljes név: Kristen Jaymes Stewart
Becenév: Kris
Születési idő: 1990. április 9.
Születési hely: Los Angeles, California, USA
Névnap: Október 19.
Csillagjegy: Kos
Magasság: 168 cm
Szemszín: zöld
Hajszín: eredetileg szőke, most barna

Biográfia:
1990 Április 9-én született, bátyjával Cameron-al és szüleivel Los Angelesben élnek.Édesapja tv-s producerként dolgozik a Fox tv csatornánál.Április 9-én ünnepli a születésnapját Dennis Quaid is akivel együtt szerepelt a Cold Creek Manor c. filmben 2003-ban.Los Angelesben született, de kiskorában Coloradoban éltek és csak késöbb költöztek vissza Los Angelesbe.Az ismertséget a Pánikszoba c. film hozta meg neki, melyben Jodie Foster lányát játszotta - ezt a szerepet Hayden Panettiere is szerette volna megkapni, de Kristen lett a befutó.Hetedik osztályos koráig iskolába járt, később már levelezőtagozaton folytatta tanulmányait. Ausztráliába akart menni hogy a Sydney Universityre járjon. Kristen színjátszáskarriere nyolc évesen kezdődött, miután egy ügynök látta őt az általános iskolája karácsonyi előadásában. 2008-ban egy megbeszélésen a Vanity Fairrel, ismerkedett meg Michael Angarano színésszel. Jelenleg ő a barátja. Twilight forgatása alatt közeli barátságot kötött Robert Pattinson-nal és Nikki Reed-el.. Tehetségét mi sem bízonyítja jobban, hogy 3 egymást követő évben is jelölték a Young Artist Awards-ra - 2003-ban a Pánikszoba, 2004-ben a Jéghideg otthon és 2005-ben az Undertown c. filmekben nyújtott alakításáért.

Filmográfia:
Nyolc éves korában kezdett el válogatásokra járni, első szerepét A tizenharmadik év (1999.) című Disney Channel TV produkcióban játszotta. Két évvel később a Birtokviszony (2001) filmben kapott szerepet.Igazi áttörést azonban A pánikszoba filmnek köszönhetően érte el. Ezt követően a Jéghideg otthon (2003) című moziban Sharon Stone és Dennis Quaid lánya volt. Élete első főszerepét a Kapd el a kölyköt! című családi filmben játszotta el. Ezenkívül játszott az Áramlat (2004), Beszélj! (2005), Zathura- az űrfogócska (2005), Kegyetlen faj (2006), The messengers (2007) című nem túl sikeres filmekben.Majd 2007-ben megkapta a Nők hálójában című mozifilm női főszerepét.2008-ban sem unatkozott a színésznő, hiszen szerepel a What just happened?, a Hipervándor, a Yellow handkerchief és az Út a vadonba című filmekben is. Ezenkívül 2008. november 21-én mutatták be a Twilight című világsikerű filmet, amiben Kris nemmást mint a főszereplő Bellát játssza. Jelenleg is forgatják a Twilight 2. részét a New Moon-t, ahol Kristen ismét kedvenc vámpírunk szerelmét játssza.

Érdekességek:
- Kristen édesanyja forgatókönyvíróként, édesapja, John Stewart a FOX csatorna menedzsereként dolgozik.- Michael Angarano a párja.- A Rolling Stones, a Beatles és Van Morisson nagy rajongója.- Kris autója egy 1995-ös Toyota Tacoma.- Profi író szeretne lenni, de a tanulás egyelőre nem fér bele az életébe.-Kedvenc márkái a Converse, a Levi?s és a Gucci.- Csak akkor ismerte meg a Twilight-ot, amikor őt választották ki Bella Swan szerepére.- Az egyik oka annak, hogy Robert Pattinson elvállalta Edward szerepét a Twilight-ban, Kristen Stewart. A generációjuk legjobb színésznőjének mondja Krist.- A színésznő igazán jóképűnek találja kollégáját, Robertet. Egy interjúban elárulta, hogy elkápráztatja őt.- Robert nem tud hazudni.- Kris szerint Rob Pattinson jó és érzelmes srác és minden megnyilvánulása őszinte.- A Twilight írónője, Stephenie Meyer szerint Kris és Rob tökéletesen visszaadják a Bella és Edward közti vonzalmat.- Catherine Hardwicke lakásán adott elő Kris Robbal egy szerelmi jelenetet. Ez győzte meg a rendezőnőt arról, hogy ők a tökéletes Bella és Edward.