Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nikki Reed

2010.02.13

 

Kép

Nikki Reed /as Rosalie/

Adatok:
Teljes név: Nikki Houston Reed
Becenév: Nik
Születési idő: 1988. május 17.
Születési hely: West Los Angeles, California, USA
Névnap: December 5.
Csillagjegy: Bika
Magasság: ~170 cm
Szemszín: barna
Hajszín: (az eredeti) barna

Biográfia:
Édesanyja Cheryl Houston kozmetikus, édesapja, Seth Reed díszlettervező. Továbbá van egy bátyja is, Nathan. Los Angelesben született, 12 éves koráig a Palms Middle School-ban tanult. A fiatal Nik visszahúzódó, könyvmoly típus volt, de hamar megváltozott, saját lábára állt? Kipróbálta a drogokat, az alkoholt, de hamar ?magához tért? és belekezdett filmes karrierébe! Mostanában leginkább Los Angeles és New York között ingázik.

Filmográfia:
Első filmszerepét Catharine Hardwicke rendezőtől kapta ? aki rögtön felkarolta az ifjú tehetséget- ez a film volt a Thirteen.Továbbá: Lords Of Dogtown, Narancsvidék, Just Feel Better (Santana és Steven Tyler közös klipje), Mini?s First Time, K-11, Twilight ? 2008. február 12-én derült ki, hogy Nikki megkapta Rosalie Hale szerepét a Twilight című filmben, mely Stephenie Meyer azonos című könyvének filmes adaptációja. Érdekesség, hogy ezt a filmet is Catharine Hardwicke rendezte. Valamint 2009. év végén moziba kerülő New Moon-ban Rosalie Hale lesz.

Érdekességek:
-14 évesen elhagyta édesanyját-akivel addig élt- hogy elindítsa színésznői pályáját- Olasz felmenőkkel is rendelkezik- 2 éves korában elváltak a szülei- Cigizik- Kontaklencsét visel (szemüveges)- Van egy tetkója, méghozzá a jobb csuklóján!- Miután fiatalon elkezdett forgatni, magántanuló lett, de vissza-visszajárt a suliba- A Twilight forgatása közben összebarátkozott Kristen Stewart-al- Vannak piercing-jei is, a köldökében, az orrában és a nyelvében- Nemcsak színészkedik, rendez és ír is!- Rajongója a rap-nek és a hip hop-nak is- Kedvenc sorozata: True Blood- ami egy vámpíros sikersorozat- Kisöccse autista, ezért szeretne létrehozni egy autistákat segítő alapítványt- Neve jelentése: Nicole/Nikki - Az emberek győzelme